csokoládé mint afrodiziákum

A legjobb afrodiziákumok (ételek, növények, kiegészítők)

A legtöbb pár életében eljön az a pont, amikor nehézségekkel kell szembenézniük a hálószobában. Sajnálatos módon, az alacsony libidó és az impotencia jelentősen megnehezíti a szexet és a kapcsolatokat egyaránt. A mindennapi bonyodalmak, mint például, hogy ki lett-e pakolva a mosogatógép vagy a közelgő prezentáció miatt érzett aggodalom, mind képesek megölni a hangulatot.

Amikor ilyenekkel küzdünk, nem árthat egy kis pozitív lendület, ami segítséget nyújt a hálószobában. Mielőtt azonban a vényköteles gyógyszerek kiváltásán kezdenél el gondolkodni, először érdemes lenne kipróbálni néhány afrodiziákum hatású ételt.

Hiszed vagy sem, létezik néhány olyan afrodiziákumként számon tartott étel, amely képes növelni a libidót és segítséget nyújtani az impotencia zavarokkal küzdőknek, ezenkívül pozitívan befolyásolhatja az izgalmat és a vágyat.

De mi is tulajdonképpen az afrodiziákum és mely ételek és kiegészítők rejtik magukban ezt a tulajdonságot? Lássuk!

 

 

Mi az afrodiziákum? – Az afrodiziákum jelentése

A görög mitológiából, Aphrodité a szerelem, a szépség és a termékenység istennőjének a nevéből származik a kifejezés, aminek az értelmezése elég tág.

A legtöbben ilyenkor különböző ételekre és gyógyszerekre gondolunk, amelyek eltompítják a fényeket körülöttünk, mi magunk pedig játékossá, bohóvá válunk általa.

Pl. az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala definíciója szerint, azonban „Minden olyan termék, amely vágyfokozóként van feltüntetve, használata szexuális vágy és teljesítmény növekedést ígér, afrodiziákumnak minősül.” Észrevettél bármilyen furcsaságot az meghatározással kapcsolatban?

És tényleg, egyetlen szó sem esik a bizonyítékokról és hatékonyságukról. Bármelyik gyógyszergyártó ráütheti az afrodiziákum címkét a termékeire, ezzel a felkiáltással forgalmazva azt. Ez csak az egyik oka annak, hogy miért tanácsos a figyelmen kívül hagyásukat és javasolt inkább a vágyfokozó ételek és természetes kivonatok előnyben részesítésére.

 

 

A legjobb afrodiziákum ételek – afrodiziákum növények

Szerencsére, más módjai is vannak a hangulat megteremtésének, mint a gyógyászati segédeszközök alkalmazása, néhány ízletes étel segítségével is kitűnő eredményeket lehet elérni.

Itt az ideje, hogy megismerkedjünk ezekkel az ételekkel. A hálószobai hangulat felpezsdítésére ínycsiklandó ételeket fogyasztani korántsem új elképzelés.

Valójában ez a koncepció egészen a bibliai korba nyúlik vissza, nem viccből hívjuk nászútnak (honeymoon- „honey=méz”) a nászutat angolul. Azonban nem minden étel, ami erős és fűszeres egyúttal, értelemszerűen afrodiziákum is.

Az alábbiak azonban tudományosan bizonyítottan fokozzák a hálószobai aktivitást. Érdemes ezeket a konyhában kéznél tartani!

 

 

Ginzeng a csodálatos növény

1. Ginzeng

Ez a gyógynövény számtalan okból népszerű, a hálószobában érvényesülő előnye csak az egy a sok közül. Mind az ázsiai, mind az amerikai fajtája fokozza a libidót és a teljesítményt. (*)

Egy tudományos kutatás bebizonyította, hogy képes növelni a szexuális izgalmat és kezelni a merevedési zavarokat. Valószínűleg a központi idegrendszerben fejti ki a hatását, ezzel befolyásolva a hormonháztartást.

Élvezd a ginzeng hatását természetes formában, például teaként, a gyökér friss, porított vagy szárított változatát. Tegyünk egy evőkanálnyi gyökérforgácsot vagy porított ginzenget egy fém teagolyóba. A vizet forraljuk fel és hagyjuk hűlni 2-3 percet.

Öntsük a vizet egy bögrébe és helyezzük bele a golyót, majd 5 percet hagyjuk ázni, mielőtt elfogyasztanánk.

 

 

2. Sáfrány

Ugyan egy kicsit költséges, de a sáfrány egy tökéletes példája az afrodiziákumra. Az ősi fűszer segít javítani a szexuális diszfunkciókat.

Egy kutatás a súlyos depresszióban szenvedő nőkre gyakorolt hatását járta körül. Azok a nők, akik a ’kettős-vak teszten’, nem a placebót, hanem sáfrányt kaptak, lényeges javulást tapasztaltak a szexuális funkcióikban a „női szexuális funkció index” alapján. (*) A placebocsoporttal összehasonlítva, az izgalmuk is magasabbra hágott, nagyobb nedvesedést tapasztaltak.

Kimutatták, hogy a merevedési zavarral küzdő férfiakra is jótékony hatást gyakorol, így elmondható, hogy mindkét nem kihasználhatja az erőteljes fűszer előnyeit. (*) Amennyiben sáfrány vásárlására szánod el magad, mindenképpen szálakat válaszd, az olcsóbb, de kevésbé hatékony és íztelen virága helyett.

Ügyeljünk rá, hogy ne használjunk belőle egyszerre túl sokat, mert az íze igazán erőteljes. Adhatjuk paella-hoz, zöldségekhez, húsokhoz és tenger gyümölcseihez is.

 

 

3. Maca

Ez a gyökérzöldség, amiről talán még sosem hallhattál, lehet a kulcsa a nemi életed felpezsdítésének. A macát eredetileg Dél-Amerikában használták a termékenység növelésére, később szexuális stimulánsként is bevetették.

Egy dél-koreai kutatás bizonyítékokat talált arra, hogy a férfiak esetén csökkent a szexuális diszfunkció, illetve mindkét nem esetén nőtt a szexuális vágy. Ezeken túl a merevedési zavarok orvoslására is képes lehet. (*)

Egy másik, a Journal of Ethnopharmacology elnevezésű folyóiratban közölt tudományos értekezés szerint a férfi kerékpárosoknál a növény szedése nem csak a szexuális vágyukat növelte, de a sportteljesítményük is javult, erre szokták azt mondani, hogy két legyet egy csapásra. (*) A nők esetében a menopauza, PMS időszakában lehet nagy segítség, csökkentve az ilyenkor jelentkező mellékhatásokat és növelve az ilyenkor szokásos csillapodó szexuális vágyat.

A változókorban lévő nők hangulatát is javítja, csökkenti a szorongásukat és a depressziójukat, ami fokozott nemi vágyhoz vezethet. (*)

A maca port önmagában, vagy komplex tesztoszteron fokozó kiegészítőkben is megtalálod a jobb hatékonyság érdekében.

 

 

csokoládé

4. Csokoládé

Van bármi a világon, amire a csokoládé nem jó? Bár a tudósoknak eddig nem sikerült bizonyítani, hogy a csokoládé hozzájárul a matracon eltöltött izgalmasabb pillanatokhoz, de az biztos, hogy a kedélyünket javítja.

A phenethylamine, egy az agyunkban akkor felszabaduló stimuláns, amikor szerelembe esünk (szerelem drogként is ismerhetjük) és a tryptophan, ami a szerotonint termeli, egyaránt megtalálhatóak a csokoládéban.

Több csokoládé fogyasztás segíthet a szerelem érzésének megerősítésben, ami minőségi együtt töltött időt eredményezhet. A Journal of Sexual Medicine-ben publikált tanulmány összefüggést vélt felfedezni a csokoládé fogyasztás és a ’Női szexuális funkció indexen’ elért magasabb pontok között.

Azonban az eredmény csalóka, mert életkoruk alapján hasonlította össze a tesztalanyok eredményeit, nem látszik kiugró eltérés. (*)

Amikor csokoládét választasz, tartsd szem előtt, hogy legalább 70%-os kakaó tartalma legyen annak, amit megveszel. Az étcsokoládé számtalan egészségügyi előnnyel bír, antioxidánsokban bővelkedik, ami a tejcsokoládéról egyszerűen nem mondható el.

 

 

5. Ginkgo Biloba

Ez a növény már az ősrégi kínai orvoslás praktikái között is megtalálható volt, számtalan problémára jelentve megoldást. Van még egy tétel, amit hozzá lehet adni a végtelen listához.

Megállapításra került ugyanis, hogy mindkét nem esetében javítja a szexuális diszfunkciókat, azoknál is, akik a szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlók vagy az SSRI-k miatt valamilyen problémával küzdenek. (*)

A San franciscoi Kalifornia Egyetemen végzett kísérlet szerint a ginkgo biloba pozitívan befolyásolja a szexuális reakcióciklus mind a négy szakaszát, beleértve a vágyat, az izgalmat, az orgazmust és az ellazulást. A ginkgo bilobát táplálékkiegészítőként is megvásárolhatjuk.

 

 

6. Tribulus terrestris

A Tribulus ( Tribulus terrestris ) egy gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak a növényi gyógyászatban.

A jelenlegi kutatás nagy része állatkísérletekből áll, amelyek javított nemi vágy és fokozott tesztoszteronszintet mutatnak.

Az erekciós rendellenességgel küzdő férfiak egyik 90 napos tanulmánya azt mutatta, hogy a tribulus szedése javította a szexuális egészséget és 16% -kal növelte a tesztoszteron szintet.

Különböző tanulmányok szerint a  Tribulus Terrestris  jelentősen serkenti a nők libidóját és fokozhatja az  általános szexuális elégedettséget.

Egy 2018-as, 40 nővel végzett tanulmányban az eredmények szignifikánsan növekedtek a Tribulus Terrestris szedése során néhány hét után, a szexuális vágy, az izgalom és az elégedettség szempontjából is.

 

 

7. Ashwagandha a stressz kezelésére

A tesztoszteron és a libidó egyik legnagyobb gyilkosa a stressz – mind mentális, mind fizikai. Az Ashwagandha egy adaptogén, az összetevők egy csoportja, amely segít a testének megbirkózni a stresszel, és bebizonyosodott, hogy pozitív hatása van a stressz markerekre, például a fáradtságra és a kortizol szintjére.

Számos kutatás bizonyítja az Ashwagandha gyógynövény hatékonyságát e téren.

Az egyik kutatás megvizsgálta ennek a gyógynövénynek a terméketlen férfiakra gyakorolt ​​hatását, és a tesztoszteron szint 17% -os növekedését és a sperma szám 167% -os növekedését találta.

Egészséges férfiakban az ashwagandha a tesztoszteron szintet 15% -kal emelte meg. Egy másik tanulmány szerint a kortizolt kb. 25% -kal csökkentette, ami szintén elősegítheti a tesztoszteront.

 

 

8. Citrullin Malát

A merevedési zavar az erekció elérésének vagy fenntartásának képtelensége, amelyet többek között olyan orvosi problémák okozhatnak, mint a magas vérnyomás, valamint mentális és érzelmi problémák, például stressz okozhatnak.

A citrullin az egyik legnépszerűbb természetes alternatívája a vényköteles merevedési zavar-kiegészítőknek, köszönhetően annak, hogy javítja a véráramlást és csökkenti a vérnyomás szintet.

Az olaszországi Foggia Egyetem által végzett 2011-es tanulmány megállapította, hogy bár ez az aminosav nem volt annyira hatékony, mint az ED egyéb vényköteles kiegészítői, mint például a szildenafil, de csupán egy hónap elteltével képes volt segíteni a merevedési zavar több tünetén.

Tehát mennyi idő alatt működik az L-citrullin merevedési zavar esetén? Bár az egyéni eredmények változhatnak, a legtöbb ember a kiegészítés megkezdésének első heteiben tapasztalja a tünetek javulását.

 

 

alkohol

+ 1 Bónusz: Került az alkoholt

Az alkohol segít abban, hogy elengedd magad és oldja a gátlásokat. De sajnos gyakran itt véget is ér a móka, mert a túl sok elfogyasztott alkohol, megnehezíti a testnek a szexuális válaszadást és sok férfi ilyenkor nem képes az erekcióra.

A rendszeresen és/vagy nagy mennyiségben elfogyasztott alkohol tartós egészségkárosodást eredményezhet. Egy pohár borban semmi rossz nincs, de ha abban bízol, hogy az alkohol majd segítségedre lesz az ágyban, akkor csalódni fogsz, inkább próbáld ki valamelyiket a fenti élelmiszerek közül.

Érdekelhet: 

Alacsony tesztoszteron szint okai, jelei és növelése

Tesztoszteron, minden amit tudnod kell róla

 

 

A vágyfokozó gyógyszerek veszélyei

A legszerencsésebb eset, amikor a vény nélkül kapható afrodiziákumok és vágyfokozók egyszerűen nem működnek. Az FDA szerint a vény nélküli gyógyszerek címkéi „félrevezetőek, hamisak és tudományosan alaptalanok is lehetnek”.  De aggasztó módon, egyéb következményeket is vonhatnak maguk után.

Egyszerűen nem éri meg a kockázatot. Az orvosok által felírt, vényköteles gyógyszerek sokkal biztonságosabbak, de ezek sem csodaszerek. Sokan panaszkodnak mellékhatásokra, fejfájásra, izomfájdalomra, más gyógyszereket szedve akár kölcsönhatásba is léphetnek, mi más problémákat is generálhat.

Végül pedig ezek csak a merevedési zavart tudják orvosolni, az alacsony nemi vágyat nem.

 

 

Kockázatok mellékhatások

Az afrodiziákum hatású ételek általában véve elég biztonságosnak számítanak. Azért a csoki esetében nem árt figyelni a mennyiségre, hogy ne okozzunk magunknak emésztési problémákat.

Amennyiben vényköteles gyógyszereket szedsz, mindenképpen konzultálj orvosoddal az esetleges kölcsönhatásokról. Ne felejtsd el, a vágyfokozó ételeknél a placebónak is nagy jelentősége van.

Vegyél fel valami olyat, amiben remekül érzed magad, légy igazán kipihent és igyekezz kiküszöbölni minden zavaró tényezőt, (kapcsold ki a telefonodat) és ami a legfontosabb hidd el magadról, hogy szexis vagy. Csempéssz az aznapi menübe egy kis afrodiziákumot (legyen a főétel sáfrányos, sült paella, desszertnek pedig valami csokis) és csak engedd el magad.

 

 

Záró gondolatok

  • Az afrodiziákumnak azt nevezzük, amely képes növelni a szexuális vágyat.
  • Sajnálatos módon, az ezzel a címkével ellátott termékeket nem szabályozzák megfelelően.
  • Ezek a készítmények tartalmazhatnak rejtett összetevőket, amelyek veszélyesek lehetnek az egészségünkre, jólétünkre, a vényköteles társaik pedig mellékhatásokkal járhatnak.
  • A probléma legbiztonságosabb megoldása az afrodiziákumokban rejtőzhet, amelyek természetes módon fokozzák az izgalmat.
  • A leghatékonyabb és legkönnyebben beszerezhető afrodiziákum a fent felsoroltak, többek között: ginzeng, sáfrány, maca, csokoládé és a ginkgo biloba. És mindenképpen kerüljük az alkoholt!

 

Népszerű termékek ebben a témában:

OLIMP Fortest - 120 kapszula
Elfogy.

OLIMP Fortest – 120 kapszula

8 490 Ft
QNT eroxa
Elfogy.

QNT Care Eroxa – 90 kapszula

4 990 Ft
nutriversum dark daa
Elfogy.

Nutriversum – DARK – DAA – 60 kapszula – d aszparaginsav

2 390 Ft
0 likes (You must login to like)