Omega 3 és halolaj kiegészítők

Omega-3- és halolaj-kiegészítőink kényelmes és gazdaságos módja annak, hogy több omega-3-zsírsavat, az eikozapentaénsavat (EPA) és a dokozahexaénsavat (DHA) vigyünk be étrendünkbe.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve


Vigyázzon agyára és szívére az omega 3 halolajjal!

Támogassa szívének és agyának egészségét, omega 3 halolaj-kiegészítőinkből.

Akár omega 3 kapszulát választasz, akár olajat azt veheted észre, hogy tele vannak omega 3 zsírsavakkal, amelyekről kimutatták, hogy lassítják a kognitív hanyatlást, védik a látásodat és még az újszülöttek fejlődését is segítik!

 

Mi az omega 3 halolaj?

Ahogy a neve is sugallja, az omega 3 halolaj az omega 3 egyik formája, amelyet halból vonnak ki. Maga az Omega 3 zsírsavak csoportja, amelyek létfontosságúak az egészséged szempontjából

Míg bizonyos növényeken keresztül omega 3-hoz juthat, a halból származó omega 3 bizonyos zsírsavakat tartalmaz, amelyek különösen előnyösek a szervezet számára.

Heti egy-két adag zsíros hal elfogyasztása a legjobb módja az összes szükséges omega 3 bevitelének. Ha nem rajong a halért, vagy egészségügyi okokból nem fogyaszthatja, egy omega 3 halolaj kapszula remek kiegészítője lehet étrend-kiegészítőnek.

 

Az Omega 3 halolaj előnyei

Megfelelő adagolás esetén az omega 3 halolaj jótékony hatással lehet a szervezetre! Ez azért van, mert a következőket tartalmazza:

  • Eikozapentaénsav (EPA) – Az omega 3 zsírsavnak ez a formája számos előnnyel jár, beleértve a normál szívműködést. a jótékony hatás napi 250 mg EPA és DHA bevitelével érhető el.
  • Dokozahexaénsav (DHA) – A halolajból származó omega 3 zsírsav másik típusa, a DHA számos vegyi anyag kulcsfontosságú része a szervezetben. Különösen a szem retinájában és az agy agykérgében található meg. A jótékony hatás napi 250 mg DHA bevitelével érhető el.

 

Mire jó az omega 3 halolaj?

Az omega 3 egészségügyi előnyei bőségesek. Ha nem biztos abban, hogy ez a kiegészítés hogyan tudna támogatni Önt, a leggyakoribb felhasználási lehetőségek a következők:

 

A szív egészségének támogatására

Hihetetlen tulajdonságainak köszönhetően az omega 3 halolaj számos különböző módon képes támogatni a szívedet. Ez magában foglalja a szív egészségének támogatását.

Az Omega 3 halolaj emellett fokozhatja a szervezet jó koleszterin termelését és csökkentheti a vérben lévő trigliceridek számát. A trigliceridek olyan zsírok, amelyek a vérben raktározódnak, és később energiává alakulnak. Ha azonban túl sok triglicerid van a vérében, ezek elzáródást okozhatnak, és növelhetik a szívbetegség kockázatát. A jótékony hatás napi 2 g DHA bevitelével érhető el.

 

A normál agyműködés fenntartásához

Lehet, hogy azt mondták Önnek, hogy a sok olajos hal fogyasztása javíthatja az agy egészségét. Nos, a tanács mögött valójában van némi igazság!

A halból származó omega-3 zsírsavak DHA-t tartalmaznak, amely egy olyan vegyi anyag, amely nagy mennyiségben található az agyban.

Az alacsony omega-3 zsírsavszint neurológiai rendellenességekhez vezethet, ezért különösen fontos az étrend-kiegészítő fogyasztása vagy az olajos halakban gazdag étrend.

 

Hogy éles legyen a szeme

Ha aggódik amiatt, hogy látása idősödéssel romlik, segíthet az omega 3 halolaj-kiegészítő fogyasztása. Az omega 3 halolajban található DHA kulcsfontosságú a szem egészségének megőrzésében. A jótékony hatás napi 250 mg DHA bevitelével érhető el.

 

A baba egészségének és fejlődésének javítására

Ha babát vár, vagy a közelmúltban egy kis örömcsokor üdvözölte a világot, kérdezze meg orvosát az omega 3 halolaj szedésével kapcsolatban. A kutatások azt mutatják, hogy a zsírsavak e bizonyos csoportja jelentős előnyökkel jár az anyaméhben növekvő babák számára, különösen, ha a kognitív és motoros fejlődésről van szó.

Az Omega 3 halolaj agytámogató potenciálja kiváló kiegészítővé teszi a szoptatós anyukák számára is, mivel egyes tanulmányok szerint segítheti az újszülöttek kéz- és szemkoordinációját.

 

 

Mikor kell bevenni az omega-3-kiegészítőket?

Sokkal fontosabb, hogy vegye be őket, nem pedig azt, hogy mikor, de reggel az első dolog a reggelinél vagy az utolsó dolog este lefekvés előtt nagyszerű lehet. Közvetlenül az edzés után nem biztos, hogy a legjobb, mert megszakíthatja az alkalmazkodási és helyreállítási folyamatot.

 

 

Mi a különbség az Omega-3 és a halolaj között?

A halolajok Omega-3 zsírsavakat, valamint A- és D-vitamint tartalmaznak, míg az Omega-3-kiegészítők csak ezeknek a zsírsavaknak a koncentráltabb adagját jelentik.

Top