Energia szelet – müzli szelet

Az energia szelet egy nagy energiatartalmú snack, ami komplexen tartalmazz a szükséges szénhidrátokat és az ásványi anyagokat, amire sportolás közben szükséged van.

Ezeknek a gabonából készült termékeknek a fogyasztása különösen a hosszabb edzések és versenyek idején javasolt, hogy az energia zselék és sportitalok mellett szilárd energia bombaként szolgáljanak.

Az szeleteket alkalmazhatod edzések előtt is szénhidrát töltéshez, vagy a nap bármely szakaszában energia pótlásra. A fehérje szelet az edzés utáni regenerációhoz javasolt.

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Forpro_High_Protein_Crisp_Snack_55g__
-36%!

Forpro High Protein Crisp Snack 55g

milkyway_fehérje szelet
-30%

MILKYWAY High Protein Bar Original 50g

nutrend energy bar csoki
-50%

Nutrend Energy Bar 60g

Vegan_Protein_Bar_dupla csoki_
-40%

Nutriversum – DESSERT – Vegan Protein Bar – 48 g

energia szelet alma ízben
Elfogy.

SQUEEZY ENERGY BAR 50g – energia szelet alma ízben

koffeines energia szelet meggyes ízben
Elfogy.

SQUEEZY ENERGY SUPER BAR 50g – energiaszelet koffeinnel

SQUEEZY PROTEIN ENERGY BAR 50g – protein szelet


Mi az az energia szelet?

Az energia szeletek egyfajta étrend-kiegészítők, amik főként a sportoláshoz kapcsolódó energia töltésre szolgálnak, de akár édességre vágyóknak is megfelelőek lehetek, hiszen a megszokott cukros csokikhoz képest egészségesebb összetevőkből állnak, mint gabonafélék, (zabpehely, rizs csipsz, magvak, stb.).

Tehát a fő céljuk, hogy gyors energiát nyújtson azok számára, nagy energiaigénnyel járó sporttevékenységet végeznek.

Manapság a sportolók mellett sokan használják a kávé mellé, vagy helyett a nap közben egyfajta nassonli valóként, vagy egy rohanással teli napon, útközben gyors energia utánpótlásra.

A legtöbb energia szelet 200-400 kalóriát tartalmaz és 20-40 g szénhidrátot biztosít.

Tipikusan olyan szénhidrátokból áll, mint glükóz, fruktóz és más típusú összetett szénhidrát, pl. árpa, zab, rizs.

A fehérje és zsír tartalmuk legtöbbször minimális.

 

 

Mikor fogyasszuk az energia szeletek?

A céljuk az energia pótlás és feltöltés, tehát edzések előtt érdemes fogyasztani, hogy a testnek fontos kalóriát és üzemanyagot biztosítson a szénhidrátokon keresztül, hogy feltöltsék a glikogén raktárainkat, melyek az elsődleges üzemanyag forrásaink a sportolás során.

Az energia szeleteknek nem céljuk, hogy segítség az izom helyreállítását és felépítését az edzések utáni időszakban, hanem ahogy fent is írtuk üzemanyagként szolgálnak.

 

 

Mi a különbség az energia- és fehérje szeletek között?

Manapság már mind a két kiegészítő nagyon népszerűvé vált, azonban nem azonosak egymással.

Az energia szeletek általában a kalória és a szénhidrátok biztosítására szolgálnak, annak érdekében, hogy energiával töltsenek fel minket. Edzés előtt és közben ajánlott a fogyasztásuk.

A fehérje szeletek magasabb arányban tartalmaznak izomépítő fehérjéket, amiknek az edzés utáni időszakban vehetjük hasznát, amikor a szervezetnek helyre kell állítani az edzések alatt sérült izmokat.

Top