Energia szelet – müzli szelet

Az energia szelet egy nagy energiatartalmú snack, ami komplexen tartalmazz a szükséges szénhidrátokat és az ásványi anyagokat, amire sportolás közben szükséged van.

Ezeknek a gabonából készült termékeknek a fogyasztása különösen a hosszabb edzések és versenyek idején javasolt, hogy az energia zselék és sportitalok mellett szilárd energia bombaként szolgáljanak.

Az szeleteket alkalmazhatod edzések előtt is szénhidrát töltéshez, vagy a nap bármely szakaszában energia pótlásra. A fehérje szelet az edzés utáni regenerációhoz javasolt.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Forpro_High_Protein_Crisp_Snack_55g__
Elfogy.

Forpro High Protein Crisp Snack 55g

399 Ft

Nutriversum – DESSERT – Mug Cake – 50 g – bögrés süti

499 Ft

Nutriversum – DESSERT – Vegan Protein Bar – 48 g

469 Ft

Nutriversum – PURE- Oatmeal PRO – 600 g

2 690 Ft

SQUEEZY ENERGY BAR 50g – energia szelet alma ízben

730 Ft

SQUEEZY ENERGY SUPER BAR 50g – energiaszelet koffeinnel

730 Ft
squeezy protein energy bar
Elfogy.

SQUEEZY PROTEIN ENERGY BAR 50g – protein szelet

730 Ft

Mi az az energia szelet?

Az energia szeletek egyfajta étrend-kiegészítők, amik főként a sportoláshoz kapcsolódó energia töltésre szolgálnak, de akár édességre vágyóknak is megfelelőek lehetek, hiszen a megszokott cukros csokikhoz képest egészségesebb összetevőkből állnak, mint gabonafélék, (zabpehely, rizs csipsz, magvak, stb.).

Tehát a fő céljuk, hogy gyors energiát nyújtson azok számára, nagy energiaigénnyel járó sporttevékenységet végeznek.

Manapság a sportolók mellett sokan használják a kávé mellé, vagy helyett a nap közben egyfajta nassonli valóként, vagy egy rohanással teli napon, útközben gyors energia utánpótlásra.

A legtöbb energia szelet 200-400 kalóriát tartalmaz és 20-40 g szénhidrátot biztosít.

Tipikusan olyan szénhidrátokból áll, mint glükóz, fruktóz és más típusú összetett szénhidrát, pl. árpa, zab, rizs.

A fehérje és zsír tartalmuk legtöbbször minimális.

 

 

Mikor fogyasszuk az energia szeletek?

A céljuk az energia pótlás és feltöltés, tehát edzések előtt érdemes fogyasztani, hogy a testnek fontos kalóriát és üzemanyagot biztosítson a szénhidrátokon keresztül, hogy feltöltsék a glikogén raktárainkat, melyek az elsődleges üzemanyag forrásaink a sportolás során.

Az energia szeleteknek nem céljuk, hogy segítség az izom helyreállítását és felépítését az edzések utáni időszakban, hanem ahogy fent is írtuk üzemanyagként szolgálnak.

 

 

Mi a különbség az energia- és fehérje szeletek között?

Manapság már mind a két kiegészítő nagyon népszerűvé vált, azonban nem azonosak egymással.

Az energia szeletek általában a kalória és a szénhidrátok biztosítására szolgálnak, annak érdekében, hogy energiával töltsenek fel minket. Edzés előtt és közben ajánlott a fogyasztásuk.

A fehérje szeletek magasabb arányban tartalmaznak izomépítő fehérjéket, amiknek az edzés utáni időszakban vehetjük hasznát, amikor a szervezetnek helyre kell állítani az edzések alatt sérült izmokat.

FEL
ADD meg hová küldhetjük!
Erre az email címedre küldjük.

Kérem a tanulmányt!
Adataidat az ÁSZF-ünknek megfelelően, teljesen bizalmasan kezeljük. A tananyag letöltése, vagy a legújabb tartalmaink tájékoztatójának igénylése, a segítő szándékú hírlevelekre való feliratkozással jár, amelyekről bármikor leiratkozhatsz.
Várj! Ezt ne hagyd itt! Használd fel az első vásárlásodhoz!

10% OFF

Kérd a 10% kedvezményt adó kuponod!
KÉREM A KUPONOMAT
Adataidat az ÁSZF-ünknek megfelelően, teljesen bizalmasan kezeljük. A tananyag letöltése, vagy a legújabb tartalmaink tájékoztatójának igénylése, a támogat szándékú hírlevelekre való feliratkozással jár, amelyekről bármikor leiratkozhatsz.
close-link
Kedvezmény az első vásárlásodhoz! 

10% OFF

Kérd a 10% kedvezményt adó kuponod!
KÉREM A KUPONOMAT
Adataidat az ÁSZF-ünknek megfelelően, teljesen bizalmasan kezeljük. A tananyag letöltése, vagy a legújabb tartalmaink tájékoztatójának igénylése, a támogat szándékú hírlevelekre való feliratkozással jár, amelyekről bármikor leiratkozhatsz.
close-link