Energia szelet – müzli szelet

Az energia szelet egy nagy energiatartalmú snack, ami komplexen tartalmazz a szükséges szénhidrátokat és az ásványi anyagokat, amire sportolás közben szükséged van.

Ezeknek a gabonából készült termékeknek a fogyasztása különösen a hosszabb edzések és versenyek idején javasolt, hogy az energia zselék és sportitalok mellett szilárd energia bombaként szolgáljanak.

Az szeleteket alkalmazhatod edzések előtt is szénhidrát töltéshez, vagy a nap bármely szakaszában energia pótlásra. A fehérje szelet az edzés utáni regenerációhoz javasolt.

Mind a(z) 11 találat megjelenítve

Forpro High Protein Crisp Snack 55g

399 Ft
nutrend energy bar csoki
Elfogy.

Nutrend Energy Bar 60g

499 Ft

Nutriversum – DESSERT – Mug Cake – 50 g – bögrés süti

499 Ft

Nutriversum – DESSERT – Vegan Protein Bar – 48 g

369 Ft

SQUEEZY ENERGY BAR 50g – energia szelet alma ízben

730 Ft

SQUEEZY ENERGY SUPER BAR 50g – energiaszelet koffeinnel

730 Ft

SQUEEZY PROTEIN ENERGY BAR 50g – protein szelet

730 Ft

Mi az az energia szelet?

Az energia szeletek egyfajta étrend-kiegészítők, amik főként a sportoláshoz kapcsolódó energia töltésre szolgálnak, de akár édességre vágyóknak is megfelelőek lehetek, hiszen a megszokott cukros csokikhoz képest egészségesebb összetevőkből állnak, mint gabonafélék, (zabpehely, rizs csipsz, magvak, stb.).

Tehát a fő céljuk, hogy gyors energiát nyújtson azok számára, nagy energiaigénnyel járó sporttevékenységet végeznek.

Manapság a sportolók mellett sokan használják a kávé mellé, vagy helyett a nap közben egyfajta nassonli valóként, vagy egy rohanással teli napon, útközben gyors energia utánpótlásra.

A legtöbb energia szelet 200-400 kalóriát tartalmaz és 20-40 g szénhidrátot biztosít.

Tipikusan olyan szénhidrátokból áll, mint glükóz, fruktóz és más típusú összetett szénhidrát, pl. árpa, zab, rizs.

A fehérje és zsír tartalmuk legtöbbször minimális.

 

 

Mikor fogyasszuk az energia szeletek?

A céljuk az energia pótlás és feltöltés, tehát edzések előtt érdemes fogyasztani, hogy a testnek fontos kalóriát és üzemanyagot biztosítson a szénhidrátokon keresztül, hogy feltöltsék a glikogén raktárainkat, melyek az elsődleges üzemanyag forrásaink a sportolás során.

Az energia szeleteknek nem céljuk, hogy segítség az izom helyreállítását és felépítését az edzések utáni időszakban, hanem ahogy fent is írtuk üzemanyagként szolgálnak.

 

 

Mi a különbség az energia- és fehérje szeletek között?

Manapság már mind a két kiegészítő nagyon népszerűvé vált, azonban nem azonosak egymással.

Az energia szeletek általában a kalória és a szénhidrátok biztosítására szolgálnak, annak érdekében, hogy energiával töltsenek fel minket. Edzés előtt és közben ajánlott a fogyasztásuk.

A fehérje szeletek magasabb arányban tartalmaznak izomépítő fehérjéket, amiknek az edzés utáni időszakban vehetjük hasznát, amikor a szervezetnek helyre kell állítani az edzések alatt sérült izmokat.

Top
Várj! Ezt ne hagyd itt! Használd fel az első vásárlásodhoz!

10% OFF

Kérd a 10% kedvezményt adó kuponod!
KÉREM A KUPONOMAT
Adataidat az ÁSZF-ünknek megfelelően, teljesen bizalmasan kezeljük. A tananyag letöltése, vagy a legújabb tartalmaink tájékoztatójának igénylése, a támogat szándékú hírlevelekre való feliratkozással jár, amelyekről bármikor leiratkozhatsz.
close-link
Kedvezmény az első vásárlásodhoz! 

10% OFF

Kérd a 10% kedvezményt adó kuponod!
KÉREM A KUPONOMAT
Adataidat az ÁSZF-ünknek megfelelően, teljesen bizalmasan kezeljük. A tananyag letöltése, vagy a legújabb tartalmaink tájékoztatójának igénylése, a támogat szándékú hírlevelekre való feliratkozással jár, amelyekről bármikor leiratkozhatsz.
close-link