L Carnitin termékek

Az l carnitin egy természetesen előforduló aminosav, amelyet a májban és a vesében a lizin és a metionin aminosavak termelnek.

Bár legtöbben az L karnitint a súlycsökkenés és a zsírégetés felgyorsítására alkalmazzák, a carnitin előnyei között szerepel:

  • Növeli a zsírsav- oxidációt és ergogén hatást fejt ki,
  • Késlelteti a fáradtság kialakulását és növeli az állóképességet,
  • szabályozza a vércukorszintet és javítja az agyműködést.

De ez még nem minden, hiszen rengeteg további előnyös hatása van a szervezetünkre, nem véletlenül a legnépszerűbb kiegészítők között szerepel:

Mind a(z) 5 találat megjelenítve

nutriversum l carnitin 2500
Elfogy.

Nutriversum – FLOW – L-Carnitine 2500 mg + Króm – 500 ml

2 990 Ft

Nutriversum – Liquid L-Carnitine 3 000 mg – 25 ml

195 Ft
nutriversum carnitin caps
Elfogy.

Nutriversum – WSHAPE – L-carnitine caps – 60 karnitin kapszula

2 350 Ft

 


Hogyan fejti ki hatását az l carnitin?

A karnitin felelős a zsírsavaknak a mitokondriumokba történő szállításáért, amelyek olyan sejtrészek, ahol a zsír oxidálódik, és energiát termel.

A karnitin elsősorban olyan szövetekben koncentrálódik, mint a csontváz és a szívizom, amelyek zsírsavakat képesek üzemanyagként felhasználni.

Az energiatermelés növekedése hozzájárul az állóképesség növekedéséhez, ami a karnitint olyan népszerűvé teszi sokak számára, aki a sportteljesítmény optimalizálására törekszik.

Ezt még ki kell egészíteni azzal a ténnyel is, hogy az l carnitin javasolt a fáradtság kialakulásának késleltetéséhez, így nem meglepő, hogy oly sok teljesítménynövelő formula tartalmaz L karnitint, vagy hogy oly sok sportoló és más fizikailag aktív ember használja az L carnitin termékeket.

 

L carnitin és a zsírégetés

Mivel elősegíti a tárolt zsírok oxidációját, úgy gondolják, hogy a karnitin csökkenti a testzsír százalékát, javítva ezáltal az izmok meghatározását.

Ez az oka annak, hogy a karnitin kiegészítők annyira népszerűek azok körében, akik súlycsökkentő diétát követnek vagy szeretnének szálkásabb testkompozíciót kialakítani.

 

 

Milyen előnyei vannak az L karnitinnek?

Összességében a carnitin revitalizálja a sejteket és segíti a test hatékony működését.

Az életkor előrehaladtával a szervezetben csökken a karnitin szintje és a mitokondriális funkció.

A mitokondriumok a sejtjeink erőművei, így amikor a sejtek mitokondriális funkciója csökken, elkezdünk öregedni; mintha lassan elveszítenénk az erőnkből.

 

 

Kinek érdemes L karnitin kiegészítőket fogyasztani?

Mivel oly sok figyelemre méltó előnyt kínál, az l carnitin kiegészítők sokak számára lehet előnyös. Ugyanakkor a következő csoportok élvezhetik a legjelentősebb előnyöket:

  • Sportolók – A sportolók profitálhatnak a karnitin-kiegészítőkből, mivel képesek hatékonyan növelni a zsírégetést és elősegíteni a test izomépítését. A karnitin csökkentheti a fáradtságot és az étvágyat is. Növelheti a zsírvesztést, és elősegíti a tisztább testösszetételt. Egy tanulmány kimutatta, hogy a karnitin javíthatja a teljesítményt is azáltal, hogy csökkenti a test energiafelhasználását a glikogénraktárakból, és helyettesíti azokat a zsírkészletekkel, amelyek megtakarítják az izom energiáját és elégetik a zsírt. Ez a kiegészítő csökkenti a zsírt, növeli az izomzatot és növeli az energiát – tökéletes kombináció a sportolók számára!
  • Vegánok és vegetáriánusok – A vegánok és vegetáriánusoknál sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki karnitinhiány, mivel étrendjükből sok elsődleges karnitinforrás hiányzik. A teste szintén létre tud hozni karnitint, de ha elegendő mennyiségű karnitin van az étrendben, akkor egészséges maradhat és meghosszabbíthatja életünket. Különösen segíthet azoknak, akik épp vegetáriánus vagy vegán étetmódra váltanak, hogy megőrizzék energiaszintjüket.
  • Diétázóknak– Az l karnitin hasznos súlycsökkentő kiegészítő, mivel elősegíti a zsír energiává történő átalakítását. Azok, akik diétáznak, az sírégetés érdekében, kiegészíthetik étrendjüket karnitinnal, hogy fokozzák a fogyásukat.
  • Továbbá hasznos kiegészítő az egészségre gyakorolt pozitív tulajdonságaik miatt a vesebetegségben szenvedőknek, a II-es típusú cukorbetegeknek is.

 

 

Hogyan kell szedni az l karnitin -t

A szokásos adag 0,5–3 g L-karnitin, lehetőleg edzés előtt vagy étkezés közben.

Edzések előtt, a zsírégetés és a teljesítményünk növelése érdekében, a legjobb megoldás az, ha adagonként 2-3 grammot fogyasztunk a maximális előny érdekében.

Az újabb kutatások azt mutatják, hogy az inzulinszintnek meglehetősen magasnak kell lennie ahhoz, hogy elegendő mennyiségű L-karnitin beléphessen az izomsejtekbe, ahol a munka nagy részét elvégzi. Ezért érdemes már sportolás előtt szénhidrátos sportitaloddal, vagy energia zselével együtt elfogyasztani.

Másik oldalról, az l karnitin fogyasztása fokozza az inzulin választ az izom sejtekben, segítve több glükóz és L karnitin szállítását.

Az L karnitin szedésének a másik legjobb időpontja az edzések utáni idő, de ez lehet a nap folyamán más, magas szénhidráttartalmú étellel való fogyasztása is. Így fogyasztva segíti az izomregenerációt, segít megóvni az izomzatot a leépüléstől.

Top