kollagén fogyás

Kollagén fogyáshoz – Így segít a kollagén a fogyásban!

Tudtad, hogy a kollagén fehérje az egyik legsokoldalúbb fehérje és elősegítheti a fogyást? A fehérjebevitelt széles körben vizsgálták annak tükrében, hogy támogatja e a fogyást, csökkenti az étvágyát és telítettséget biztosít. Tanulmányozták a kollagénfehérje peptideket, és megállapították, hogy azok ugyanabban a mennyiségben nagyobb telítettséget biztosítanak más fehérjefajtákkal szemben – beleértve a tejsavó- és a szójafehérjét is. A kollagén egyedi aminosavprofilja lehetővé teszi az étvágy elnyomását és a sovány izomtömeg megtartását.

 

Ebben a cikkben megismerheted a kollagén fogyás közötti kapcsolatot és arról, hogy miért érdemes az alábbiakban figyelembe venni a kollagént a fogyás szempontjából.

 

Népszerű
Myprotein Kollagén kapszula

Kollagén kapszuláinkat természetesen előforduló 1. típusú sertés kollagént tartalmaz, amelyet kifejezetten a természetes szint fokozására és támogatására fejlesztettünk ki.

  • I. típusú kollagén
  • Hidrolizált kollagénnel
  • Kényelmes kapszula

 

Kollagén fogyás – előnyök

A fogyás sokaknak nehéz lehet, és a súly megtartása talán még nehezebb lehet. Szerencsére számos tanulmány kimutatta, hogy a kollagén segíthet. A kollagén nem csak a fogyásban támogathat, de segíthet a súlycsökkentés során kialakult néhány mellékhatás kezelésében, beleértve a test erősségének és a bőr épségének megőrzését néhány kiló elvesztése után.

Az alábbiakban öt olyan módszert találhatsz, amelyekben a kollagén nagyon hasznos lehet, amikor a fogyókúra, egészség megőrzés és jó kinézetről van szó.

 

 

1. A kollagén telítettséget biztosít, más proteinekkel ellentétben

Konkrétan, a kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje peptidek még nagyobb telítettséget biztosítanak, mint más fehérje típusok. Egy klinikai vizsgálatban azt találták, hogy a kollagén 40% -kal nagyobb telítettséget biztosított, mint az azonos mennyiségű tejsavó, kazein, vagy szója, valamint azok akik fogyasztották 20% -kal kevesebbet ettek a következő étkezéskor, mint azok, akik más típusú protein fogyasztottak.

Ez azt jelenti, hogy 20% -kal kevesebb kalóriát fogyasztottak, ezáltal elősegítve a fogyást, mivel kevesebb energiát vittek be.

Ha teltebbnek érzed magad és azt hosszabb ideig, sokkal kevésbé valószínű, hogy a következő étkezéskor túleszed. A kevesebb energiafogyasztás a fogyás egyik kulcsa.

 

 

2. A kollagén csökkentheti az étvágyat

A kollagén fogyás előnyei között érdemes megemlíteni, hogy hozzájárul az étvágy csökkentéséhez.

Egy másik, elhízott és cukorbetegek körében végzett vizsgálat azt találta, hogy a hidrolizált kollagén bevitele ösztönözte a telítő hormonok vérbe jutását.

A kollagén fogyasztása után a betegek étvágya csökkent, ami csökkentette az általánosan bevitt ételek mennyiségét. Ezek a cukorbetegek képesek voltak fogyni azáltal, hogy kevesebbet ettek, mert a kollagénfehérje fontos szerepet játszott az étvágyuk csökkentésében.

Az éhezőhormonok elnyomása önmagában nem fog közvetlenül segíteni a fogyásban. Azonban ez nagyban megkönnyíti a dolgunkat, mert nem érezzük erőteljesnek az ételek utáni sóvárgást.

A fogyás elég nehéz, akkor miért ne könnyítenénk meg az életünket?

Érdekelhet: Marha kollagén – minden amit tudnod kell róla

 

 

3. A kollagén segíthet az izomtömeg megtartásában

Az öregedéssel testünk elveszíti az izomtömegét, és gyakran helyettesíti azt zsírral. Ez az izomvesztés korrelál a nitrogén túlzott kiválasztásával a vizelettel és az idős emberek megnövekedett étrendi szükségletével.

A kutatások kimutatták, hogy a kollagénfehérje- kiegészítés hatékonyan segíthet az öregedő egyének karcsú testtömegének fenntartásában és a nitrogén egyensúlyának megőrzésében.

Egy 71-éves nők körében végzett vizsgálatban, azok a hölgyek, akik kollagén peptid kiegészítést alkalmaztak, a sovány izomtömeg és a nitrogén-egyensúly megtartásában jobb eredményt mutattak, mint azok a betegek, akik tejsavó kiegészítőket kaptak. A magasabb izomtömeg segít a fogyásban, mivel a test gyorsabban égeti el kalóriát.

Az izomtömeg megtartása természetesen az öregedés szempontjából fontos, de általában is fontos, amikor a fogyásról és az egészség megőrzésről van szó.

Ha aktívak akarunk maradni annak érdekében, hogy a testünk erős maradjon, fontos, hogy támogassuk a szervezetünket, hogy megelőzhesse a sérülések, és fájdalmakat.

Az Arginin, amely egy aminósav, mely megtalálható a kollagénben, úgy találták, hogy elősegíti a felnőtt férfiak általános erejét. Azt is megállapították, hogy elősegíti a regenerációt.

 

 

4. A kollagénfehérje pozitív hatással lehet a fogyásra

A megfelelő fehérjefogyasztás fontos a karcsú test fenntartásához és a fogyás támogatásához. A fehérje a legteljesebb makrotápanyag – amelyről a kutatások kimutatták, hogy a fehérjében gazdag étrend csökkenti az általános energiafogyasztást azáltal, hogy hosszabb ideig érezzük magunkat teltnek.

Egy klinikai tanulmány kimutatta, hogy azok, akik növelték a fehérje bevitelüket és ezzel együtt alacsony glikémiás indexű étrendet követnek, jelentősebb súlyvesztést érnek el és azt hosszabb ideig képesek fenntartani, amint azok, akik csak alacsony fehérjetartalmú diétát követnek, ezzel demonstrálva a kollagén fogyás hatásait.

 

 

5. A kollagén segíthet a cellulit megjelenésének simításában

A bőr dermis rétegének megerősítésével a kollagén fontos szerepet játszik a cellulit elrejtésében is. A narancsbőr jobban láthatóvá válik, amikor a bőrünk megnyúlik, vékonyabb és megereszkedik.

A kollagén a bőrünk 70% -át teszi ki, bizonyítva, hogy ez a test nagyon fontos alkotóeleme. Ez a kötőszövetek 90% -át is kiteszi.

Ezért értelemszerű, hogy a kollagén kiegészítés klinikailag bizonyítottan növeli a bőr megjelenését és javítja a rugalmasságot és vastagságot, ami fontos a bőr alatti zsírsejtek elrejtésében is.

 

 

Hogyan kell használni kollagént a fogyáshoz

A kollagén napi rutinba helyezése sokkal könnyebb, mint gondolnád. A kollagéntermékek ma már széles körben kaphatók, és számos formában elérhetők.

A kollagént például csontlevesből is bevihetjük, ám soknak könnyebb a kollagén-kiegészítők használata.

A kollagén étrendbe történő hozzáadásának legnépszerűbb módja a kollagén peptidek használata, amelyek kollagén por, kollagén kapszula, vagy folyékony kollagén formájában hidrolizált kollagén molekulák, amelyek könnyedén felszívódnak.

Mint láthatja, számos lehetőség van a kollagén bevitelének. A kollagén nem csak fehérjeforrás, hanem

  • elősegíti a telítettség fenntartását
  • elősegíti a fogyást
  • elnyomhatja az étvágyat,
  • segít fenntartani a karcsú testtömeget, és
  • elrejti a bosszantó cellulitot, amely a fogyásból származik.

Napi fogyasztása segíthet a testünk egészségének megőrzésében, lefogyni és fenntartani – amit soha nem késő elkezdeni!

Érdekelhet: Diéta támogatás Étkezés helyettesítő termékekkel

 

Ezeket a termékeket neked ajánljuk:

 

Referenciák / kutatások

1. Larson, TM. “Diets with High or Low Protein Content and Glycemic Index for Weight-loss Maintenance.” National Center for Biotechnology Information. U.S. National Library of Medicine, 25 Nov. 2010. <http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21105792>

2. Hays, MP, H. Kim, et al. “Effects of Whey and Fortified Collagen Hydrolysate Protein Supplements on Nitrogen Balance and Body Composition in Older Women.” National Center for Biotechnology Information. U.S. National Library of Medicine, June 2009. <http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19465192>.

3. Rubio, IG, and Gláucia Castro. “Oral Ingestion of a Hydrolyzed Gelatin Meal in Subjects with Normal Weight and in Obese Patients: Postprandial Effect on Circulating Gut Peptides, Glucose and Insulin.” National Center for Biotechnology Information. U.S. National Library of Medicine, Mar. 2008.  <https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18319637>.

4. Veldhorst, Margriet AB, et al. “A breakfast with alpha-lactalbumin, gelatin, or gelatin+ TRP lowers energy intake at lunch compared with a breakfast with casein, soy, whey, or whey-GMP.” Clinical Nutrition 28.2 (2009): 147-155.

5. Proksch, E. “Oral Supplementation of Specific Collagen Peptides Has Beneficial Effects on Human Skin Physiology: A Double-blind, Placebo-controlled Study.” National Center for Biotechnology Information. U.S. National Library of Medicine, <http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208>

6. Zague, Vivian, Vanessa Freitas De, Marina Rosa Da Costa, Geórgia Castro Álvares De, Ruy Jaeger G., and Gláucia Machado-Santelli M. “Collagen Hydrolysate Intake Increases Skin Collagen Expression and Suppresses Matrix Metalloproteinase 2 Activity.” Journal of Medicinal Food 14.6 (2011): 618-24. Web.

7. Hochstenbach-Waelen A. “Single-Protein casein and gelatin diets affect energy expenditure similarly but substrate balance and appetite differently in adults.” Journal of Nutrition, vol. 139, no. 12, Dec. 2009. Pubmed, doi:10.3945/jn.109.110403.

8. Chiang, Tsay-I, et al. “Amelioration of estrogen deficiency-Induced obesity by collagen hydrolysate.” International Journal of Medical Sciences, vol. 13, no. 11, 2016, pp. 853–857., doi:10.7150/ijms.16706.

0 likes (You must login to like)