Regeneráció: Sportolási tevékenység után sejtjeink nyitottabbak a táplálék befogadására, de emellett nyitottabbak is vagyunk a fertőzésekre. Ezt “open window” hatásnak is nevezik. Minél magasabb az intenzitás a terhelés alatt, annál inkább veszélybe kerül az immunrendszer. Ezt nem lehet elkerülni, de mértéke csökkenthető a folyamatos szénhidrát pótlással a sportolás ideje alatt. Ez a jelenség 30-60 percig van jelen, amikor a regenerációra kell fókuszálnunk az edzés után.

EBBEN A NYITOTT HELYZETBEN SZÜKSÉGES A REGENERÁCIÓ ÉS PÓTOLNOD KELL A:

  • szénhidrátokat – a glikogén raktárak feltöltéséhez,
  • fehérjéket (aminosavak) – az izmok regenerálódásáért, valamint
  • vitaminokra és ásványi anyagokra az immunrendszer erősítésére.

A magas fehérjetartalmú komplex termékeink segítenek a terhelés után a kimerült és legyengült szervezet feltöltésében és regenerálásában.

Az aminosavak jelentős szerepet játszanak a szervezet nitrogén egyensúlyának fenntartásában. A pozitív nitrogén egyensúllyal elérhető az izmok megfelelő és gyors regenerálódása, fontos szerepe van az izom növekedésében, javítják az oxigén ellátást az izmokban és az agyban, karbantartják az inakat és az izmokat, energiatartalékként szolgálnak a sportolás közben és fokozzák a zsírmobilizációt.

Mind a(z) 21 találat megjelenítve

Forpro_High_Protein_Crisp_Snack_55g__
-36%!

Forpro High Protein Crisp Snack 55g

milkyway_fehérje szelet
-30%

MILKYWAY High Protein Bar Original 50g

squeezy 100% pure amino por
!

SQUEEZY 100 % PURE Amino por – 200g

SQUEEZY 100 % PURE Amino tabletta – 100g

SQUEEZY PROTEIN ENERGY BAR 50g – protein szelet

SQUEEZY PROTEIN ENERGY DRINK 650g fehérje ital

Top